2015 m. lapkričio 29 d., sekmadienis

NAMINIS VIŠTIENOS VYNIOTINIS


Pasigaminkite gardų vištienos vyniotinį namuose.
Jums reikės:
1 vištienos file geriau butų didesnės.
300-400 gr. vištienos faršo.
1 vidutinio dydžio morka
1 šaukštas medaus.
100 gr. džiovintų slyvų.
Prieskoniai : malti juodi pipirai, druska, vištienos prieskoniai ir kt. pagal skonį.

Padalinkite vištienos krūtinėlę į dvi dalis, gerai kiekvieną dalį išmuškite ir pabarstykite prieskoniais.
Įdarui: Į faršą sudėkite mėgstamus prieskonius, morkas sutarkuokite ir  pakepkite keptuvėje, baigiant kepti įdėkite šaukštą medaus ir dar pakepkite. Pakepintas morkas įdėkite į faršą. File ir paruoštą faršą padėkite į šaldytuvą 2-3 val., kad pasimarinuotų.
Paimkite vištienos file, per vidurį įdėkite faršo įdarą ir iš šono pridėkite slyvų ( slyvas galite pakeisti ir abrikosais), viską susukite ir įdėkite į rankovę, gerai užsukite kraštus ir suriškite virvele.
Užvirkite puode vandenį, įdėkite į vandenį druskos, lauro lapelių, kvapnių pipirų ir dėkite paruoštus vyniotinius. Virkite maždaug 1,5 val. Išvirus išimkite ir paslėkite. Kai atvės dėkite į šaldytuvą.

SKANAUS!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą