2015 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

KUO NAUDINGAS KIVIS


Kivis - vienas egzotinių vaisių, mėgstamas ir vaikų, ir suaugusiųjų. jis naudingas ne tik sveikatai, bet ir tiems, kurie nori sulieknėti bei gražiai atrodyti.

Kivių nauda sveikatai. Kiviai naudingi visoms damoms, kurios nori palaikyti gražią figūrą.. Juose gausu naudingųjų medžiagų, kurios nesukialia apetito, sukrimpus kelis kivius, pajuntamas sotumo jausmas.Taip pat šie vaisiai sustiprina imuninę sistemą ir apsaugo nuo peršalimo ligų. Kivių turėtu valgyti visi, kenčiantys nuo dideli kraujo spaudimo ir rėmens problemų.

Kivių nauda grožiui. Kiviai naudingi ne tik sveikatai, bet ir grožiui. Jie puikiai atgaivina odą, ją tonizuoja, suteikia rausvumo. Dažnai damos renkasi namines kaukes iš kivio, nes jos suteikia odai elastingumo.

Pasigaminkite kivių kaukes namuose:
Kivių kaukė sausai, dehidratuotai, brandžiai odai. Reikės 20 maltų migdolų, gerai prinokusio kivio minkštimo, kiaušinio baltymo, 2 šaukštų pieno. Viską gerai sumaišyti ir užtepti ant švariai nuvalytos veido ir kaklo odos. Po 5 – 7 minučių nuvalyti pieneliu, paskui likučius pašalinti su vandeniu.

Kivių kaukė riebiai odai arba riebioms mišrios odos zonoms. Reikės gerai prinokusio kivio minkštino, 2 šaukštų natūralaus jogurto, 2 šaukštų žaliojo molio. Viską gerai išmaišyti ir sukamaisiais judesiais tepti ant švariai nuvalytos veido ir kaklo odos. Po 10 minučių nuplauti su šiltu vandeniu.

Kivių šveitiklis visiems odos tipams (valo, maitina ir puoselėja). Reikės 4 kivių minkštimų, 200 g avižų dribsnių miltų, 100 g maltų migdolų, 50 g maltų, džiovintų apelsinų žievelių ir 50 ml rožių vandens. Viską gerai sutrinti, įpilti riebaus pieno, tiek, kad gautųsi tiršta masė, ir išmaišyti. Šveitiklį naudoti sausoms, suragėjusioms odos vietoms šveisti (alkūnėms, keliams, pėdoms).


Greito poveikio kivių kaukė – pirmoji pagalba rytą po vakarėlio ar bemiegės nakties. Kivio minkštimą sumaišyti su šaukštu medaus (prieš tai įsitikinti, kad medus nesukelia alergijos). Kaukę užtepti ant švariai nuvalyto veido ir kaklo odos. Po 10 – 15 minučių nuplauto su drungnu vandeniu.

Nuo patamsėjusių, paburkusių paakių gali padėti šviežio kivio griežinėliai uždėti paakių srityje.

Kaip išsirinkti kivį? Gerai prinokęs turi būti pakankamai minkštas ir saldus. Geriausia pirkti nevisiškai sunokusį, vos kelios dienos namie, ir jis sunoks pats, įgaus reikiamą saldumą ir minkštumą.

Kam nepatariama valgyti kivių? Žmonės sergantys opalige ar kitomis skrandžio ligomis, turėtų vengti šių egzotinių vaisių. Vaikams taip pat gali kilti elerginė reakcija.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą