2015 m. gruodžio 1 d., antradienis

KAVOS PANAUDOJIMO BŪDAI BUITYJE



Keletas naudingų patarimų kaip galime kavą panaudoti buityje.

  1. Natūralus kvapiklis. Patrinkite tarp delnų kavos tirščių, jeigu norite pašalinti nemalonius žuvies, česnakų ar svogūnų kvapus. Į indelį įdėkite šiek tiek maltos kavos ir jį laikykite šaldytuve, spintoje, automobilyje - kava sugers visus nemalonius kvapus.
  2. Atnaujinti tamsią medieną. Apgadinus tamsios medienos baldus ar grindis įdrėskimų spalvą galima suvienodinti juos patrynus vatos gumuliuku, sumirkytu stiprioje kavoje.
  3. Riebalams nuvalyti. Riebaluotus virtuvinius įrankius ar rakandus lengva nuvalyti malta kava, tereikia kavos uždėti ant kempinėlės ir ją patrinti riebaluotą paviršių.
  4. Židiniui valyti. Drėgnų kavos tirščių pamėtykite į židinį prieš valydami pelenus. Mažiau dulkės.
  5. Pagalvėlė adatoms. Pasiūkite pagalvėlę iš tankiai austos vilnos, o ją pripilkite malta kava. Į tokią pagalvėlę susmeigtos adatos ar smeigtukai nerūdys.
  6. Gėlių trąša. Kavos tirščiai rūgština dirvą, tada tokia trąša puikiai tiks rožėms, rododendrams, azalijoms, ramunėlėms, visiems visžaliams medeliams ir krūmynams.
  7. Mėsai minkštinti. Marinuojant mėsą pridėkite dar ir šaukštelį kavos. Mėsa ne tik suminkštės, bet ir įgaus švelnų dūmo skonį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą