2015 m. gruodžio 3 d., ketvirtadienis

KAIP IŠSIRINKTI MEDŲ? (RECEPTAI SU MEDUMI)


KAIP IŠSIRINKTI MEDŲ?

Liepų medus
KAIP ATSKIRTI: Šviesiai geltonas, kartais gelsvai žalsvas, malonaus liepų žiedų kvapo.
KAM PRISKIRTI: Puikiai tinka peršalimo ligas gydyti ( slogai, anginai, faringitui, laringitui, bronchitui), kepenų  bei inkstų ligoms, puliuojančioms žaizdoms gydyti. Skatina prakaitavimą.

Aviečių medus
KAIP ATSKIRTI: Šviesios spalvos, malonaus, bet stiproko kvapo.
KAM PRISKIRTI: Ypač tinka peršalimo ligoms gydyti.

Dobilų medus

KAIP ATSKIRTI: Šviesiai gelsvas, beveik baltas, švelnaus malonaus skonio.
KAM PRISKIRTI: Vartojamas sumažėjusiam skrandžio sukčių rūgštingumui didinti, kepenų ligoms gydyti.

Grikių medus

KAIP ATSKIRTI: Tamsus rausvas arba beveik rudas, aštraus skonio ir kvapo medus.
KAM PRISKIRTI: Jis turi daugiau geležies ir baltymų, todėl vartojamas nuo mažakraujystės, švelnina vaikų brendimo metu atsiradusius augimo skausmus, ramina nervų sistemą, stiprina organizmą. Pasižymi didžiausių pajėgumu neutralizuoti laisvuosius radikalus.

Pievų medus
KAIP ATSKIRTI: Geltonas arba gelsvai rusvos spalvos, malonaus skonio, surinktas iš daugelio augalų žiedų.
KAM PRISKIRTI: Jame yra daug aromatinių medžiagų, nemažai B grupės vitaminų bei vitamino C. Jis vertingas nusilpusiesiems stiprinti ir peršalimo ligoms gydyti.

Kiaulpienių medus
KAIP ATSKIRTI: Aukso spalvos, kartoko skonio, labai kvapnus medus.
KAM PRISKIRTI: Rekomenduojamas nuo skausmo, kvėpavimo takų uždegimo, padidėjusiam skrandžio sukčių rūgštingumui mažinti.

Viržių medus
KAIP ATSKIRTI: Tamsiai geltonas su rusvu atspalviu, stipraus, panašaus į viržių žiedų kvapą, kartoko skonio.
KAM PRISKIRTI: Vartojamas inkstų, šlapimo pūslės, prostatos ligoms gydyti.

Rapsų medus
KAIP ATSKIRTI: Baltas arba šviesiai gelsvas, silpno malonaus kvapo, truputį kartoko skonio medus.
KAM PRISKIRTI: Dažniausiai vartojamas kaip cukraus pakaitalas (kepti, virti, salotoms).

Keletas receptų su medumi.

  1. Akims. Norint pagerinti regėjimą, reikia valgyti mėlynių bei šermukšnių uogų ir medaus mišinio, gerti citrinų, morkų, šaltalankių sulčių su medumi arba valgyti žalių tarkuotų morkų, graikinių riešutų bei medaus mišinio.
  2. Angina. 1 valgomasis šaukštas medaus, 1 valgomasis šaukštas ramunėlių žiedų. Žiedus užpilti verdančiu vandeniu. Po 20 min. perkošti ir įdėti medaus. Skalauti gerklę 3-4 kartus per dieną.
  3. Angina, stomatitas. Patartina skalauti gerklę medaus tirpalu su 2-3 lašais jodo tirpalo ( 1 valgomasis šaukštas medaus sumaišomas su 1 stikline kambario temperatūros vandens).
  4. Bronchitas. Patartina daryti medaus inhaliacijas. Padaryti 20-30% tirpalą ( su distiliuotu vandeniu arba fiziologiniu tirpalu) ir kvėpuoti. Gydytis 20 dienų po dvi inhaliacijas per dieną.
  5. Bronchitas, plaučių uždegimas. Išvirkite su medumi putino uogas. Vartoti po 1 arbatinį šaukštelį 2-3 kartus dienoje.
  6. Laringitas, trachėjitas, bronchitas. Sergant šioms ligomis naudingas medaus inchaliacijos. Imamas 1 valgomasis  šaukštas medaus ir 1 stiklinė verdančio vandens. Kvėpuoti garais 10-15 minučių 1-2 kartus per dieną.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą